5 Verrassende Recepten die je kunt Maken met een Blender

5 Verrassende Recepten die je kunt Maken met een Blender

Een blender is een veelzijdig keukenapparaat dat je voor veel meer kunt gebruiken dan alleen smoothies. Van hartige gerechten tot zoete lekkernijen, er zijn talloze mogelijkheden om je blender optimaal te benutten. In deze blog delen we vijf verrassende recepten die je eenvoudig met een blender kunt maken.

1. Romige Pompoensoep

Blenders zijn perfect voor het maken van zijdezachte soepen zonder klontjes. Probeer deze heerlijke pompoensoep!

Ingrediënten:

  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Fruit de ui en knoflook in een pan tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de pompoen en bouillon toe en laat 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.

  3. Giet het mengsel in de blender en mix tot een gladde soep.

  4. Voeg kokosmelk en kruiden toe en mix kort door.

  5. Serveer warm met een beetje extra kokosmelk als garnering.

2. Zelfgemaakte Notenboter

Waarom notenboter kopen als je het zelf in een paar minuten kunt maken?

Ingrediënten:

  • 250 g geroosterde noten (amandelen, cashewnoten of pinda’s)
  • 1 el honing (optioneel)
  • 1 tl zout
  • 1 el kokosolie

Bereiding:

  1. Doe de noten in de blender en mix op hoge snelheid.

  2. Voeg de honing, zout en kokosolie toe en mix tot een romige pasta.

  3. Bewaar in een afgesloten pot en gebruik op brood, crackers of in baksels.

3. Chocolade Avocadomousse

Een gezonde en decadente traktatie die binnen enkele minuten klaar is!

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 ml amandelmelk
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde mousse.

  2. Verdeel over schaaltjes en laat even opstijven in de koelkast.

  3. Serveer met vers fruit of gehakte noten.

4. Pannenkoekenbeslag

Maak in een handomdraai perfect luchtig beslag zonder klontjes!

Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gesmolten boter
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag.

  2. Laat het beslag 10 minuten rusten en bak vervolgens pannenkoeken in een hete pan.

  3. Serveer met je favoriete toppings zoals fruit, honing of siroop.

5. Hummus met een Twist

Een gezonde dip die je in no-time zelf maakt.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 2 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 rode paprika, geroosterd
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige hummus.

  2. Voeg indien nodig wat extra olijfolie of water toe om de gewenste consistentie te krijgen.

  3. Serveer met groenten, crackers of brood.

Conclusie

Zoals je ziet, is een blender veel meer dan alleen een smoothie-maker. Of je nu zin hebt in een hartige soep, een zoete traktatie of een heerlijke dip, je blender kan het allemaal. Probeer deze recepten uit en ontdek hoe veelzijdig je keukenapparaat werkelijk is!

Terug naar blog