10 Blenderrecepten voor Heerlijke Maaltijden

10 Blenderrecepten voor Heerlijke Maaltijden

Welkom bij ons ebook met 10 verrukkelijke recepten die je kunt maken met een blender! Met dit handige keukenapparaat kun je niet alleen smoothies maken, maar ook een scala aan heerlijke maaltijden bereiden. Van soepen en sauzen tot dips en spreads, deze recepten laten zien hoe veelzijdig en handig een blender kan zijn. Volg eenvoudig de recepten en ontdek nieuwe manieren om te genieten van gezonde en smaakvolle gerechten!

Recept 1: Romige Broccolisoep

Ingrediënten:

  • 2 kopjes broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje room
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de broccoli toe en bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de broccoli gaar is.
  • Pureer het mengsel met een blender tot een gladde soep.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm.

Recept 2: Avocado-Pesto Pasta

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Gekookte pasta naar keuze

Bereidingswijze:

  • Doe de avocado's, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en citroensap in de blender.
  • Blend tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de saus door de gekookte pasta. Serveer direct.

Recept 3: Zwarte Bonen Hummus

Ingrediënten:

  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en komijn naar smaak

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout en komijn.
  • Serveer met groentesticks of crackers.

Recept 4: Romige Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje room
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de tomaten zacht zijn.
  • Pureer het mengsel met een blender tot een gladde soep.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Recept 5: Romige Avocado-Paprika Dip

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode paprika, geroosterd en ontveld
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met tortillachips of groentesticks.

Recept 6: Groene Pesto

Ingrediënten:

  • 2 kopjes verse basilicumblaadjes
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kopje pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de blender.
  • Blend tot de ingrediënten grof gemalen zijn.
  • Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft blenden tot de pesto glad is.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta of als dip.

Recept 7: Romige Courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje room
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de courgette toe en bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de courgette gaar is.
  • Pureer het mengsel met een blender tot een gladde soep.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Recept 8: Romige Mango Lassi

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kopje Griekse yoghurt
  • 1/2 kopje melk
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • Een snufje kardemompoeder (optioneel)
  • IJsblokjes (optioneel)

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend tot een gladde en romige consistentie.
  • Voeg indien gewenst ijsblokjes toe voor een koudere drank.
  • Schenk in glazen en serveer direct.

Recept 9: Romige Hummus met Zongedroogde Tomaten

Ingrediënten:

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/4 kopje zongedroogde tomaten, in olie
  • 2 eetlepels tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met crackers of groentesticks.

Recept 10: Romige Paprika-Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika's, geroosterd en ontveld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje room
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes en geroosterde paprika's toe en bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer het mengsel met een blender tot een gladde soep.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Enjoy and share!

Bedankt voor het downloaden van ons ebook met 10 heerlijke blenderrecepten! We hopen dat deze recepten je inspireren om creatief te zijn in de keuken en te genieten van gezonde en smaakvolle maaltijden. Vergeet niet om ons te taggen op sociale media met foto's van je creaties. Eet smakelijk!

Terug naar blog